Itämaan tietäjiä havaittu Sevillassa!

Anteeksi! Keskeytämme normaalin blogiohjelmistomme, sillä juuri saamamme tiedon mukaan itämaan tietäjät ovat juuri saapuneet Sevillaan. Kyllä! Massiivinen, 33 auton pituinen kulkue itämaan tietäjiä on juuri nähty kulkemassa Sevillan katujen halki, jättäen peräänsä tuhansia kiloja karkkia. Paikalla olleiden silminnäkijöiden mukaan heidän kuljettuaan ohitse tiet olivat niin täynnä heidän autojensa renkaiden murskaamia makeisia, että kengänpohjat tarttuivat kiinni sokerista sitkaaseen tienpintaan. Usean paikallaolijan on nähty poistuneen paikalta karkkipapereita kengänkannoissaan ja -koroissaan.

Silminnäkijät kertovat suuren osan Sevillan halki kulkeneista itämaan tietäjistä olleen päiväkoti-ikäisiä lapsia, jotka lakkaamatta heittelivät vaunuistaan karkkia läpi koko viisituntisen matkan. Tietäjät, ja heidän välissään marssineet soittokunnat, kulkivat kaupungin halki seuraten heidän edellään kulkeneita poliisiautoja, poliisihevosia, sekä suurta noin neljän metrin korkeudessa leijunutta keltaista tähteä, jossa luki itämaan tietäjien kulkevan Sevillan läpi sadatta kertaa. Todistajien mukaan tähdellä oli pitkä häntä.

Haastattelemiemme asiantuntijoiden mukaan ne tietäjät, jotka näyttivät tulleen Saharan eteläpuolisesta Afrikasta, saattoivat kuitenkin olla huijareita. Jos osasi katsoa tarkkaan heidän kasvojaan, saattoi huomata, että heidän ihonväriään oli sävytetty ruskealla ihomaalilla, jonka alla he olivatkin vain tavallisia, välimerellisen paahtuneita espanjalaisia. Olivatko he mahdollisesti vain oikeiden lapsitietäjien joukkoon soluttautuneita vaarallisia terroristisoluja? Yhteyttä murijaanein kuninkaaseen tutkitaan.

Osa katsojista oli myös hämmästynyt huomatessaan, että itämaan tietäjien seurassa nähtiin myös lukuisia tonttuja ja pakkasukkoja ja lumikuningattaria. Ei ole tiedossa, olivatko hekin seuraamassa poliisihevosia ja heliumilla täytettyä tähteä löytääkseen 12 yötä sitten syntyneen vapahtajan, vai olivatko he vain liittyneet bileisiin koska meno näytti kivalta. Yhtä kaikki, heilläkin oli runsaasti karkkia heiteltäväksi.

Kadunvarsilla oli lukuisasti todistajia seuraamassa kulkueen etenemistä, ja kerrotaan monen paikalle tulleen varautuneen jopa lukuisin tyhjin muovipussein keräämään todennäköisesti koko seuraavan vuoden makeisvarannot koko suvulle. Karkkeja keräsivät kaikenikäiset ihmiset vauvasta vaariin, joidenkin keksiessä omaperäisiä viritelmiään karkkisaaliin maksimoimiseksi. Silminnäkijämme kertovat muun muassa eräästä perheestä, jonka isä teini-ikäisen tyttärensä kanssa levitti päällystakkinsa laakeaksi lakanaksi saadakseen kaikki siihen lentävät makeiset itselleen.

Paikalla ollut reportterimme Kimmo Kristian Rajala sanoo hänkin, että vaikka hän ei varsinaisesti noukkinut kuin vain suoraan hänen jalkojen juureen osuneita karkkeja, silti hänen taskunsa pursusivat makeisia. Hänen täytyi siirtää lompakkonsa ja puhelimensa pois takkinsa povitaskuista, että kaikki häneen osuneet karkit olisivat mahtuneet taskuihin. Koska reportterimme ei liiemmin perusta karkista, makeiset luultavasti tulevat suureksi osaksi seuraamaan häntä paluumatkan tuliaisiksi aina Suomeen saakka.

Karkkia oli lopulta niin paljon, että kulkueen jatkuessa paikalle kerääntynyt yleisö alkoi selkeästi jo puutua makeisten rohmuamiseen, ja oli havaittavissa, että ihmiset alkoivat valikoida päälleen lentäneistä karkeista ainoastaan parhaat jättäen osan makeisista koskemattomina tienpintaan. Toisaalta tämä välinpitämättömyys antoi tienreunaan kerääntyneille kaksi- ja kolmivuotiaille silminnäkijöille vihdoinkin mahdollisuuden myös osallistua makeisten noukkimiseen, tilanteen rauhoituttua niin ettei heidän enää täytynyt taistella karkeista heitä merkittävästi suurikokoisempien aikuisten kanssa. Toisaalta raportit paikan päältä kertovat myös, että yhdessä välissä tietäjien kulkueesta hyppäsi yleisön joukkoon eräs naamansa ruskeaksi maalanneista valetietäjistä, joka erikseen polvistui pikkulasten eteen tarjoamaan näille makeiskourallisiaan. Silminnäkijöiden mukaan ainakin yksi lapsista pelästyi ensin, mutta hänen vanhempiensa kehotettua lasta ottamaan karkit vastaan, tämä oli iloinen saamistaan makeisista.

Kulkueen perässä kulki lukuisa määrä poliisiautoja, joiden renkaisiin oli sokerin vuoksi liimautunut kilokaupalla karkkia, makeispapereita ja muovipusseja. Erikoiskirjeenvaihtajamme Kimmo Kristian Rajala raportoi paikalta, ettei ole koskaan nähnyt yhtä värikkäitä poliisiauton renkaita.

Kaupunki oli kuitenkin osannut kiitettävästi varautua lähestyvään itämaan tietäjien armeijaan, joten heidän iljettävää roskavandalismiaan tuli heti heidän lähdettyään siivoamaan kymmeniä siivousautoja ja siivoajia. Harvinaislaatuisen tehokkaasti, ja selkeästi tarkan etukäteissuunnitelman mukaan siivooja-armeija sai kerättyä suurimman osan kulkueen jälkeen jääneistä murskaantuneista makeisista pois katuja likaamasta. Tämä siivousoperaatio oli tämänkertaisen itämaan tietäjien marssin selkeimmin koreografioitu osuus, sekä autojen että tien reunalla olleiden siivoojien harjoineen ja lehtipuhaltimineen tietäen tarkkaan missä kohden tietä heidän tuli kulkea. Vain muutamia minuutteja sen jälkeen, kun tietäjät olivat jatkaneet matkaansa, ainoastaan kengänpohjien tarttuminen tienpintaan oli muistuttamassa ohi kulkeneista matkalaisista. (Ja ihmisten kantamat suuret, karkintäyteiset muovipussit.) Silminnäkijöiden lausuntojen mukaan siivoajien tehokkuutta oli ilo seurata.

Juuri saamamme päivityksen mukaan asiantuntijamme ovat saaneet selvitettyä, että kulkueella on kuin onkin yhteys murijaanein kuninkaaseen! Murijaanein kuningas on kuulemma yksi itämaan tietäjistä, joka vain kauas Pohjolaan tullessaan on unohtanut identiteettinsä, ja opittuaan 1800-lukulaisen oululaismurteen aloitti vuotuisen lapsellisen riitelynsä Herooteksen kanssa. Haastattelemiemme asiantuntijoiden mukaan on mielenkiintoista, kuinka erilaisiksi itämaan tietäjät ovat Euroopan eri osissa muuntautuneet, alkuperäisessä Raamatussa kun ei puhuta sen enempää karkkien heittelystä eikä sotilassoittokunnista, kuin Venäjän keisarin ja Suomen suuriruhtinas Aleksanterin ylistyslauluistakaan. Huhut kertovat, että tietäjien joukkoon on Italiassa liittynyt vieläpä yksittäinen noita, Befana nimeltään, josta on sittemmin tullut koko loppiaisen sankari tuossa maassa.

Verrattuna neljä vuotta aiemmin raportoituun itämaan tietäjä -havaintoon Kataloniassa, Barcelonan kaupungissa, Sevillan kulkue oli huomattavasti pienieleisempi. Siinä missä Barcelonan tietäjät olivat rakentaneet vaunujaan kymmenillätuhansilla euroilla ja sadoilla työtunneilla, Sevillan läpi kulkeneissa huomattavasti yksinkertaisemmissa vaunuissa ei laulettu ja tanssittu, istuttiin vain, ja karkitkin heiteltiin yleisöön ihan yksinkertaisesti käsin, ilman mielikuvituksellisia tykkiviritelmiä. Siitä huolimatta Sevillankin tietäjien käyttämät kulkuvälineet olivat värikkäitä ja loisteliaita, muistuttaen sata vuotta vanhoja stereotyyppejä romantisoidusta Lähi-Idästä (tai amerikkalaisia näkemyksiä Pohjoisnavasta).

Päätämme ylimääräisen blogipäivityksemme. Rauhallista loppiaista kaikille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *