Kimmo Kristian Rajala

Aina kun talvi koittaa, on pikkulintujen ja pienten Kimmojen (enää vain kooltaan pienten, ei niinkään iältään pienten Kimmojen) aika matkustaa etelän maille, pois Suomen synkästä pimeydestä, pois monikuukautisesta, ahdistavasta talviunesta. Suomessa Kimmo vain epätoivoissaan istuisi kirkasvalolamppunsa äärellä nyhtääkseen siitä edes ripauksen toimintakykyä, ja silti kesken työpäiviensäkin hän joutuu pyytämään asiakkailtaan hetken taukoa ja siirtymään salaa vessan puolelle viideksi minuutiksi itkemään pois pahaa oloaan.

Ei, se ei ole kivaa. Ei Kimmon mielestä, eikä kenenkään muunkaan. On paljon parempi seurata aurinkoa ja pystyä tekemään jotain talvellakin. Edes nähdä maisemia ja uusia paikkoja, jos ei mitään muuta.

Talvella 2016 – 2017 Kimmo tekee noin kolmikuukautisen pyrähdyksen Lounais-Eurooppaan, Espanjaan, Portugaliin, Gibraltariin, sinne päin. Lähtiessä tarkka päämäärä ei ole vielä tiedossa, mutta etelään on tarkoitus matkustaa kunnes aurinko tulee vastaan, ja pysähtyä siihen kunnes kevät palaa Pohjolaan.

Matkan varrella syntyy toivottavasti myös sarjakuvia osoitteeseen www.katvealue.com , ja Kimmon aikaisempia seikkailuja maailman turuilla ja toreilla löytyy lisää täältä leipajapiima.comin alta.